Vårt flaggskepp för falsade plåttak. Diskret utformning och skräddarsydd längd för att passa just ditt tak.

En världsnyhet för takpannor och dig som vågar vara annorlunda – en solpanel som följer formen, inte normen.

En storslagen solpanel för platta tak och höga ambitioner.

Innovation i samarbete med solen

Allt började 2004 när fyra innovatörer förenades genom nytänkande och en vilja att revolutionera förnybar solenergi. Resultatet blev Midsummer, med det världsunika produktionssystemet Midsummer DUO och byggnadsintegrerade solpaneler för dig som inte vill kompromissa mellan elegans och effekt – Midsummer Solar Roofs.

Trimmad prestanda, slimmad profil

De traditionella solpanelerna du ser på taken i Sverige är ofta tunga och innebär stora hantverksinsatser vid montering. Midsummers produkter integreras enkelt i alla sorters byggnadsmaterial och framhäver ditt tak utan att göra anspråk på husets utseende.

Med sin banbrytande tunna profil på endast 2 millimeter har våra solpaneler inga problem att följa ditt taks former. Men låt dig inte luras: våra solceller presterar och håller jämn kvalité i alla väder.

Innovation från grunden

Midsummers grundare kommer från en bakgrund av tillverkning och utveckling av maskinutrustning för CD-läsare och plattskärmsdisplayer – en teknologi och produktionsmetod som i hög grad liknar den som används i vår solcellstillverkning.

Med vår tekniska kunskap och erfarenhet utvecklades Midsummer DUO, produktionssystemet som idag producerar böjbara och slitstarka CIGS-solceller världen över.

Optimerad på cellnivå

Midsummers CIGS-solceller gjorda av tunnfilm är uppseendeväckande ingenjörskonst både i sig själva och i sina olika utföranden på taken i Sverige. Trots dess lätta vikt och tunna profil producerar Midsummer upp till 121 W per kvadratmeter.

Allt detta med 10 års produktgaranti och hela 80 % förväntad effektgaranti efter 25 år.

Hållbar energi förtjänar hållbar produktion

Midsummer är bäst i test när det kommer till miljövänlig produktion av solpaneler med vår effektiva process och en fabrik som drivs av förnybar energi från Sverige gör vi ett minimalt miljöavtryck från tillverkning till takmontering.

Enligt en tredjepartsgranskad LCA utförd 2020 lämnar vår tillverkningsprocess nästan 90 % lägre koldioxidavtryck än andra tillverkare av solcellspaneler.

Skapad i, med och för Sverige

Allt började här i Sverige, där Midsummer grundades 2004. Istället för att leta efter anläggningar på andra sidan jorden fortsatte vi produktionen i Järfälla utanför Stockholm.

Sverige är sedan länge ledande i ingenjörskonst, designsäkerhet och ambitioner i grön energi – något vi uppmuntrar och vill fortsätta driva framåt.

Vårt flaggskepp för falsade plåttak. Diskret utformning och skräddarsydd längd för att passa just ditt tak.

En världsnyhet för takpannor och dig som vågar vara annorlunda – en solpanel som följer formen, inte normen.

En storslagen solpanel för platta tak och höga ambitioner.